Sara Kukka-Salam

Sara är född på Karolinska i Solna, uppvuxen i Huvudsta och bor idag i Råsunda. Har en kandidat- och masterexamen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Stockholm. Gift med Ruben. Talar flytande svenska, finska, engelska urdu/hindi. Har också studerat både franska och arabiska.

Hur började ditt politiska engagemang?

Under mina besök hos släkten i Pakistan var jag förskräckt att se hur ojämlikheten tvingade jämnåriga barn att tigga för sin överlevnad. När jag fick lära mig att det var Socialdemokraterna som kämpat mot ojämlikheten i Sverige och bestämde jag mig som 15-åring för att bli en del av arbetarrörelsen.

Vad är din vision för Solna?
Jag brinner för alla barn och ungas lika möjlighet till framgång i livet – utan undantag. Jag vill vara med och forma ett Solna där alla barn och unga garanteras trygga hemförhållanden, får möjlighet till meningsfulla fritidsaktiviteter och ges tillräckligt stöd för att prestera sitt yttersta i skolan. Jag vill också bygga ett Solna där dessa ungdomar har råd och möjlighet att bo kvar den dagen de bestämmer sig för att flytta hemifrån och börja sitt vuxna liv.

Har du några andra engagemang?
Jag har varit ledamot nationella förbundsstyrelsen för Röda Korsets Ungdomsförbund fram till december 2014 . Som 15-åring blev jag, efter att ha upprörts över den barnfattigdom jag sett i Pakistan, aktiv i både SSU och Röda Korsets ungdomsförbund.

Något vi inte visste om dig
SM-medaljör i Hiphop-dans för juniorer och svart bälte i karate

Vad har du för favoritfilmer?
Veer-Zaara (Jag älskar Bollywoodfilm!)

Favoritböcker
Tusen strålande solar, Den motvillige fundamentalisten

facebook Twitter Email